top of page

Vyzkoušejte recept na vynikající Bombardino

Obrázek autora: Lifestyle teamLifestyle team

Foto: Unsplash (Tom Kubiczek)


Připravte si doma lahodné Bombardino, drink, který si obvykle dopřáváme v Rakousku nebo v Itálii na horách, když už nás ze sjíždění perfektně upravených svahů začne bolet celé tělo.


O vzniku oblíbeného nápoje nejen lyžařů se traduje několik legend. Dle jedné z nich ho vymysleli italští vojáci, kteří se v mrazu schovávali před německými protivníky... Horký alkoholický nápoj má ale na svědomí Aldo Del Bó, ředitel lyžařských vleků v Livignu, který ho nechal namíchat a servírovat v roce 1972 v lyžařské chatě Baita Mottolino. Netrvalo dlouho a pochoutka se rozšířila široko daleko. A připravit si ji můžete i v pohodlí domova.


Náročnost: malá

Doba přípravy: 15 minut

Počet porcí: 2 malé skleničky nebo 1 větší


Ingredience:

  • 80 ml vaječného likéru

  • 40 ml whisky nebo bourbonu

  • 40 ml Čerstvé smetany z Valašska

  • šlehačka a koření na ozdobení


Postup:


V hrnci smícháme vaječný likér, whisky a smetanu a zahřejeme těšně pod bod varu. Nevaříme. Nalijeme do skleniček, ozdobíme smetanou a kořením. Na zdraví!





0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comentarios


bottom of page