Foto: Unsplash (Tom Kubiczek)
Připravte si doma lahodné Bombardino, drink, který si obvykle dopřáváme v Rakousku nebo v Itálii na horách, když už nás ze sjíždění perfektně upravených svahů začne bolet celé tělo.
O vzniku oblíbeného nápoje nejen lyžařů se traduje několik legend. Dle jedné z nich ho vymysleli italští vojáci, kteří se v mrazu schovávali před německými protivníky... Horký alkoholický nápoj má ale na svědomí Aldo Del Bó, ředitel lyžařských vleků v Livignu, který ho nechal namíchat a servírovat v roce 1972 v lyžařské chatě Baita Mottolino. Netrvalo dlouho a pochoutka se rozšířila široko daleko. A připravit si ji můžete i v pohodlí domova.
Náročnost: malá
Doba přípravy: 15 minut
Počet porcí: 2 malé skleničky nebo 1 větší
Ingredience:
80 ml vaječného likéru
40 ml whisky nebo bourbonu
40 ml Čerstvé smetany z Valašska
šlehačka a koření na ozdobení
Postup:
V hrnci smícháme vaječný likér, whisky a smetanu a zahřejeme těšně pod bod varu. Nevaříme. Nalijeme do skleniček, ozdobíme smetanou a kořením. Na zdraví!
Comentarios